Au început școlile și…odată cu sezonul rece, au început și virozele.
Că a venit toamna, sigur a simțit toată lumea asta și se aștepta la asta. Sistemul imunitar este dat peste cap și organismul poate resimți din plin schimbările climatice, dar un meniu echilibrat, o hidratare corespunzătoare, un somn bun, sport și un aport de vitamine iți pot păstra sau reda starea de bine.
Odată cu începerea anului școlar, copiii reintră în colectivitate, dar, după părerea mea și a multor altor părinți, nu ca să ia virozele, puricii sau păduchii colegilor.
Se mai întâmplă ca unii copii să răcească, să tușească, să strănute, să aibă o stare de moleșeală, dar să meargă la un consult și apoi să se trateze acasă, într-un mediu potrivit. Nu este normal ca ei să fie trimiși în colectivitate, pentru ca apoi să îmbolnăvească și alți copii și încetul cu încetul să se ajungă la a se declara cine știe ce epidemie prin școli sau grădinițe.
E de înțeles că în zilele noastre toți părinții au servicii și că este greu să obții zile libere pentru a sta acasă cu copilul sub tratament, dar asta nu este o scuză și nu îți dă dreptul să îl trimiți la școală sau grădiniță cu probleme contagioase de sănătate. Gândiți-vă că nici copilul nu se simte tocmai confortabil să participe la cursuri.
Școlile private au personal care controlează elevii la intrarea în școli, dar nu o fac tot timpul, iar școlile de stat nici nu au adus această posibilitate în discuție, sigur pentru că nu există personal suficient și nici fonduri.
De ce copiii care se duc la școală sau grădiniță sănătoși trebuie să se întoarcă acasă bolnavi?
Bine, dar responsabilitatea, respectul și simțul civic al fiecăruia dintre noi unde sunt?
Iar dacă nu sunt, ce soluții credeți că s-ar putea găsi pentru evitarea unor astfel de situații?
Surse foto: fastmed. com; multiplemayhemmamma. com