Cezar a împlinit 7 luni, așa că am venit cu o noutate în programul său și l-am dus pentru prima oară la aqua bebe.
Sfătuită să trecem mai întâi de cel de-al doilea vaccin, am așteptat cu nerăbdare să merg cu puiul meu la bazin. Și, a meritat! A fost o fericire pentru el și o mare încântare pentru noi, părinții. Instructorul mi-a spus că 80% dintre bebeluși plâng la prima întâlnire cu bazinul. Ei bine, Cezar s-a comportat exemplar, a fost foarte cuminte și curios de marele eveniment care se petrecea în viața sa.
Și cu fetița mea, Ana Cleopatra (11 ani) am mers regulat la bazin în primii săi doi ani de viață. La fel procedez acum și cu Cezar, iar fiul meu dă semne că iubește apa. Nu mai voia să iasă din bazin!
Am ales Splash Academy, un concept modern care dispune de 2 bazine, 15 instructori specializați, medici kinetoterapeuți și un sistem modern de tratare a apei. Practic, apa în care bebelușii și copiii învață să înoate, beneficiază de un sistem unic de tratare în România. Apa este ozonificată și lipsită total de clor și trecută printr-un sistem de electroliză pentru a se înlătura sarea din ea.
În ziua cu activitate acvatică, bebelușul meu a fost vesel și a avut mai multă poftă de mâncare, iar noaptea s-a odihnit foarte bine. În plus, la finalul ședinței a fost evaluat de un kinetoterapeut.
Instructorul nostru de bazin este Eduard Matoru, de la Splash Academy. Spre surprinderea mea, deși era prima oară când Cezar se afla în brațele unei persoane străine de familie, cel mic l-a agreat și a cooperat cu instructorul său pe toată durata ședinței.
După constituția corpului, bănuiesc că Eduard Matoru a făcut înot de performață. Bun pedagog, el a avut o abordare psihologică excelentă cu bebe, a folosit jocuri și jucării în timpul orei de înot.
Tot instructorul a fost cel care a stabilit programul de bazin. Astfel, în prima lună, Cezar va merge la piscina o dată pe săptămână, urmând ca din cea de-a doua să îl duc de 2 ori/ săptămână.
Specialiștii spun că educația acvatică la vârste fragede este foarte importantă. Ea constituie prima experiență educațională și de socializare, desfășurată de micuți în afara mediului cunoscut, respectiv cel de acasă.
Beneficiile înotului la bebeluși sunt multiple și îndelung apreciate de medici.
* Creșterea imunității;
* Stimularea mișcării membrelor inferioare și superioare,
* Dezvoltarea armonioasă a sistemului muscular,
* Aclimatizarea și adaptarea copilului la mediul acvatic,
* Stimularea reflexelor primare și transformarea lor în automatisme,
* Rezolvarea posibilelor deficiențe poziționale,
* Legături neuronale foarte puternice,
* Dezvoltarea reflexelor primare și transformarea lor în automatisme,
* Creșterea capacității aparatului respirator, lucru care oferă o oxigenare generală foarte bună,
* Dezvoltarea normală a prematurilor și a bebelușilor cu risc neuromotor la naștere,
* Evoluție precoce,
* Învățarea mecanismului specific respirației acvatice,
* Creșterea încrederii în sine,
* Învățarea plutirii și conștientizarea rolului de mișcare a membrelor,
* Dobândirea unor abilitați care poate ajuta copilul mic în cazul în care el cade accidental în apă,
* Efect relaxant,
* Dezvoltarea reflexului de apucare, de prindere,
* Capacități de atenție și concentrare mărite,
* Dobândirea calității de lider.
Te numeri printre mămicile care au introdus activitatea acvatică în primele luni de viață ale bebelușului? Lasă-mi un comentariu și împărtășește-mi cum a decurs prima voastră experiență la aqua bebe.
Eu l-am dus pe Lucas pt prima oara la bazin la 4 luni(dupa cel de-al doilea vaccin).A fost foarte incantat,nu ar mai fi vrut sa iasa din apa.Ii stiam aceasta bucurie,cea pt apa,inca de acasa unde baita lui dureaza aproape 40 min,si cand il scoatem plange 😊.As dori si eu sa devina mersul la bazin o activitate regulata.Sper sa si reusesc 😊.